Zelf graszoden leggen

Maak de grond vrij van onkruid en spit of frees deze ca. 20-25 cm. diep om, meng eventueel DCM  GROENKALK door de grond voor een betere structuur.
Egaliseer de grond nu en druk de ondergrond goed aan d.m.v. een rol of gewoon met de voet.  Breng als laatste DCM  VIVIROOT aan, ongeveer 3 kg per 100m², dit is een prima bemesting voor een snelle wortelzetting. Wanneer de grond naar wens ligt, vlak en aangedrukt, dan de graszoden uitrollen, goed aansluiten en aandrukken, loop tijdens het leggen over planken zodat de ondergrond niet onnodig verdicht en het gras niet beschadigd wordt. Dan water geven tot de zode en ondergrond door en doornat zijn en dat blijven herhalen, zeker de eerste weken is dat belangrijk. Pas gelegde graszoden zijn heel gevoelig voor uitdroging, zeker wanneer het warm is, daarom is ook het advies: blijf er bij en besproei op tijd, want ze zijn verdroogt voor u het weet. De eerste weken voorzichtig zijn met betreden van de pasgelegde zoden, gun het gras tijd om vast te groeien.
Na 10 dagen kunt u al voorzichtig gaan maaien, zorg echter wel voor een scherp maaimes en stel de maaier hoger af dan normaal.
U kunt nu ook beginnen met bemesten.
De DCM gazonmeststoffen hebben wij voor u klaar liggen.!!!